Stijl, Beat & Brass

 

 

 

 

 

 

 

Op zondagmiddag 19 november 2017 hebben we een concert gegeven in samenwerking met het Zeisterse gemengde koor Trevira2000.

      @ Het Torenlaantheater, Torenlaan 38 Zeist

Het thema van het concert was Stijl, Beat Brass. We hebben hiervoor gekozen, omdat het jaar 2017 in heel Nederland in het teken stond van 100 jaar de Stijl. Dit hebben wij verwerkt in onder andere onze muziek. Op 1 middag hebben we muziekstukken van allerlei verschillende muziekstijlen gespeeld. De aankleding van de zaal en onze kleding waren ook helemaal in het thema. Zo droegen we kleding met een zwarte basis en een accent van een primaire kleur (rood, geel of blauw).

Het koor Trevira2000 heeft ons in de zomer van '17 benadert voor deze samenwerking. Een abstract idee over een samenwerking gehangen aan een overkoepelend thema werd uiteindelijk een concreet plan voor een stijlvol concert met een kleurenpalet aan muziek!

8833926924A34853A9EF31F53E202039

We hebben als orkest apart enkele muziekstukken gespeeld. Het koor heeft op haar beurt zelf enkele liederen gezongen. Zo hebben zij de stukken Somebody Loves Me, Danny Boy, Hallelujah en Vluchten kan niet meer, gezongen. Wij als orkest hebben onder meer Bangkok (uit de musical Chess) Shout van Tears for Fears,Thriller van Michael Jackson en The Funeral March for Queen Mary van Purcell gespeeld. 

Eén van de leukste dingen was wel om samen enkele nummers op te voeren. Ter voorbereiding hebben we een paar keer samen gerepeteerd. Deze repetities vonden wij altijd heel gezellig! Het is toch weer heel interessant en leuk om samen met een koor te repeteren. De stukken die we samen gespeeld hebben waren: Als het golft van De Dijk, Rhythm of life, Happy together van The Turtles en California Dreaming van The Mamas & The Papas.

Het was een ontzettend leuk concert, er hing een fijne sfeer en het publiek ging zelfs bij het laatste nummer (Als het golft van De Dijk) dansen! Want, tja, geef ze eens ongelijk.. 😉 

AC2FBF50C1CF47089B9CC40AFDC86B4C

Tekst: Susanna Kok
Foto's: © Johann Steenmeijer