Over ons

Muziekvereniging Dr. Engelhard is in 1958 opgericht. Toentertijd was het een traditionele fanfare. Tegenwoordig zijn wij dat allang niet meer. Alle soorten en maten muziekinstrumenten zijn bij ons meer dan welkom. Zo hebben we trompettisten, saxofonisten en bugelisten, maar ook klarinettisten, pianisten en accordeonisten.

 

Wij spelen vooral muziek waar we zin in hebben. Het maakt niet uit of dat nu iets klassieks of iets uit de top 40  of een guilty pleasure van iemand is, zolang we er maar speelplezier uit halen.

 

Onze dirigent Hans Viezee is al langere tijd met onze vereniging verbonden en heeft al veel voor ons betekend. Hij zorgt er onder andere voor dat de muziekpartijen 'op maat' gemaakt zijn, bij het componeren en arrangeren van stukken houdt hij rekening met de bezetting van het orkest en het speelniveau van de muzikant.

002
001
001
021

Naam van de vereniging

Onze vereniging is vernoemd naar geneesheer directeur Dr. Engelhard van de Willlem Arntsz Hoeve. Hij heeft vroeger middelen beschikbaar gesteld om instrumenten aan te schaffen. Sindsdien is zijn naam gekoppeld aan muziekvereniging Dr. Engelhard.

© Foto's op deze pagina gemaakt door: Maarten-Jan Baay en Erik Troostheiden
016
003
007

© De verschillende foto's op deze pagina zijn gemaakt door Maarten-Jan Baay en Erik Troostheiden