009

Het orkest

Ons orkest is een groep van gevorderde muzikanten, jong en oud, maar ook zeker nog van allerlei niveaus. Momenteel zitten er ruim 30 muzikanten elke donderdagavond met plezier in het orkest te toeteren.

 

Voor onze orkestleden bestaat er naast de reguliere repetitie ook de mogelijkheid om zich op te geven voor ensembles (kleinere groepjes muzikanten uit het orkest) om daarmee te musiceren. Enkele voorbeelden van ensembles die er zijn (geweest): het damesensemble, het herenensemble, het scherp-koperensemble en het zacht-koperensemble.

In deze ensembles kan er volop geëxperimenteerd worden met de muziek, maar ook met eventuele andere instrumenten. Daarnaast is het een uitdaging om met een kleiner groepje toch een goed klinkend stuk neer te zetten.

 

Het orkest repeteert elke donderdagavond van 19:30 tot 21:00 uur (ook in de vakanties, m.u.v. de zomervakantie) in De Kameel. De ensembles-repetities vinden plaats na de orkest-repetitie. Meestal van 21:15 uur tot 22:00 uur.  Het orkest en de ensembles worden begeleid door onze enthousiaste dirigent Hans Viezee.

© Ellen Moens
016
020
013

© De verschillende foto's op deze pagina zijn gemaakt door Maarten-Jan Baay, Ellen Moens en Erik Troostheiden