DE TROMPET-SECTIE

© Foto: Eva Kok
© Foto: Eva Kok

Op de foto v.l.n.r.: Roan van der Meer, Diane Bouwmeester, Lars Kruitwagen, Eva Kok, Loek Hendriksen en Vito Troostheiden.

 

In dit sectieportretje stellen wij jullie aan onze trompet-sectie voor. Het is een relatief grote groep, die bestaat namelijk uit wel zes trompetters waarvan vier mannen (Roan, Loek, Vito en Lars) en twee vrouwen (Diane en Eva)!

 

Waar komen jullie vandaan en hoe lang spelen jullie al bij muziekvereniging Dr. Engelhard?

De ‘oudste’ helft van onze sectie woont zelf ook in Den Dolder en de andere helft, ‘de jonkies’, komen uit Zeist. Eva speelt het langst al bij de muziekvereniging, sinds 2003, maar Roan en Diane volgen niet zo veel later. Roan is bijna tegelijk met Eva lid geworden en Diane is toch ook al 11 jaar onze sectiemoeder. Sinds een paar jaar heeft de groep jongere enthousiaste trompetters erbij gekregen. Lars en Vito spelen al 4 à 5 jaar bij Dr. Engelhard en Loek is ons 2,5 jaar geleden komen vergezellen.

 

Zijn jullie begonnen met muziek maken op de trompet? Zouden jullie ooit nog een ander instrument willen leren bespelen of zijn jullie helemaal verknocht aan de trompet?

We zijn niet allemaal begonnen met het maken van muziek op de trompet. Eva is begonnen op de bugel, samen met haar oudere zus Susanna, die nog steeds bugel speelt. In 2011 is Eva overgestapt naar trompet. Diane was al van jongs af aan in haar geboorteplaats Harfsen muzikaal actief, ook zij is begonnen op de bugel en is na een paar jaar trompet gaan spelen. Roan is gestart op de cornet. We zouden bijna allemaal wel ooit nog een keer een ander instrument willen leren bespelen, waarschijnlijk dit toch wel naast de trompet. Vito is nu zelfs al naast trompet spelen druk met drummen. Het merendeel van de groep zou eigenlijk ooit nog een keer piano willen leren spelen en onze Diane kan eigenlijk niet kiezen tussen welke instrumenten ze ooit nog een keer wil uitproberen, want er zijn nou eenmaal zoveel mooie en leuke muziekinstrumenten om te ontdekken!

 

Waarom is de trompet-sectie nou zo leuk?

Wij vinden onszelf een hele gezellige en ook zeker leuke sectie, maar waarom dan? Allereerst zijn we heel erg vertrouwd met elkaar, we kennen elkaar eigenlijk allemaal best lang. Roan en Eva kennen elkaar bijvoorbeeld al vanaf de basisschool. Dit zorgt voor een heel vertrouwd gevoel binnen de sectie. Ook zijn we altijd verzekerd van een gezellige repetitieavond. Naast dat we het leuk vinden om samen muziek te maken hebben de dames van de sectie, ook wel Het Ministerie van Gezelligheid genoemd, altijd wat te fluisteren of te giechelen en de mannen houden ook van een grapje en een grolletje op zijn tijd. Omdat we een aardig grote groep zijn, komt het bijna niet voor dat je op een avond alleen zit te toeteren als er iemand afwezig is, want we zijn met genoeg! Daarnaast zijn we een hele jonge sectie (en ja, voor de volgende berekening zijn al onze èchte leeftijden gebruikt!) We hebben namelijk in onze sectie een gemiddelde leeftijd van 20 jaar!

We zijn een actieve sectie: als het even kan bedenken we een spetterende choreografie, en als het nodig is houden we een sectie-repetitie om de choreografie of eventuele andere moeilijkheden goed in te studeren.

 

Wat voor muziek spelen jullie graag?

Er zijn weinig stukken die we als sectie niet leuk vinden om te spelen. De ‘jeugd’ vindt het leukst om muziek van deze tijd te spelen, die ze ook daadwerkelijk (her)kennen. Maar wat het trompetspelen voor ons ook leuk maakt is de afwisseling in de soort muziek, zo worden we in allerlei verschillende soorten muziek uitgedaagd. Lars luistert graag naar pop-muziek en naar Adele, hij zou het wel leuk vinden om een keer iets van haar te spelen. Roan vind het leukste om muziek uit de ‘rockstijl’ te spelen, hij zou ooit een keer het welbekende Bohemian Rapsody van Queen willen spelen. Diane stelt voor om een muziekstuk te spelen waarbij we als trompetsectie echt kunnen shinen.

 

Volgende maand komt het volgende sectieportretje online!