DE BUGEL-SECTIE

© Foto: Eva Kok

Op de foto v.l.n.r: Erik de Bruin, Jip Moens, Susanna Kok (onder), Rianne Goedemans, Kim Broerse en Tessa Broerse.

In dit sectieportretje stellen wij jullie voor aan onze 6 Bugel-spelers, te weten (van oud naar jong ;-): Erik, Suus, Jip, Rianne, Kim en Tessa. Een sectie die dus voornamelijk bestaat uit vrouwen, maar waarbij Erik zonder twijfel de langst spelende Bugelaar is. Aan de hand van de onderstaande vragen vertellen we jullie meer over onszelf.


Waar komen jullie vandaan en hoe lang spelen jullie al bij muziekvereniging dr. Engelhard?

Erik speelt al 40 jaar bij de muziekvereniging en komt dus uit de tijd dat het nog een echte Fanfare was, met lopen en uniformen. Tegenwoordig woont hij in Bilthoven, maar hij is opgegroeid in Den Dolder.  Susanna, voor ons Suus, speelt al sinds 2003, dus al 15 jaar bij de muziekvereniging. Daarna volgen Jip en Rianne. Zij zijn via de AMV-cursus op de Kameleon bij de muziekvereniging beland. Hier werden zij direct toegevoegd aan de bugel-sectie. Zij maken hier al bijna 10 jaar deel van uit.

En als laatste komen de zussen Kim en Tessa, uit het ‘vreemde’ Soest vandaan. Kim speelt als oudste van de 2 al 5 jaar bij de vereniging en Tessa sinds 2 jaar. Zij zijn in Den Dolder beland via de connectie met hun tante Cora (speelt al jarenlang hoorn!).


Hebben jullie in het verleden een ander instrument bespeeld en/of zouden jullie dat ooit willen?

Kim en Tessa hebben tot nu toe alleen de bugel bespeeld, maar Tessa zou nog weleens een uitstapje naar een ander instrument willen maken. Dat geldt ook voor Rianne, zij zou in de toekomst willen starten met pianospelen. Datzelfde geldt ook voor Erik, maar hij mag weleens opschieten na 40 jaar bugel spelen, als hij nog wat anders wil ;-). Suus ziet het wel zitten om gitaar te leren spelen, terwijl Jip dat daadwerkelijk sinds vorig jaar is gaan doen en dat ook al weleens tijdens het ensemble-festival heeft gedaan.


Wat maakt jullie sectie nou zo’n leuke/gezellige/muzikale sectie?

Erik houdt van de warme klanken van de bugels. Kim vindt het vooral leuk dat er zoveel verschillende leeftijden in de sectie zitten en Tessa vindt het vooral een gezellig cluppie bij elkaar. Jip vindt het wel lekker dat het een rustige sectie bij elkaar is, alhoewel er wat haar betreft ook wel wat meer pit in mag komen. Maar belangrijk punt is dat iedereen het goed met elkaar kan vinden, met lekker veel vrouwen/meiden bij elkaar volgens Rianne.


Wat voor muziek vinden jullie het leukste om te spelen?

Daarin zijn we onderling best verschillend. Eric speelt graag muziek waar een beetje tempo in zit, terwijl Rianne er juist van houdt om rustige muziek te spelen. Suus beleeft veel plezier aan stevige (metal)rock, zoals Nothing else matters van Metallica wat we nu aan het oefenen zijn. En verder vindt ze het juist ook leuk om veel te wisselen met muziekstijlen.

Kim vindt het vooral leuk om muziek te spelen die ze kent en dan vooral een beetje up-tempo en van Tessa mag het vooral lekker harde en luide muziek zijn. Tenslotte houdt Jip vooral van vrolijke muziek met een beetje tempo, wat niet over dood of verderf gaat. En verder wil Jip zeker niet zingen, maar houdt ze het liever bij de bugel of gitaar.


Wat zouden jullie ooit nog een keer willen spelen? Hebben jullie verzoeknummers?

Suus zou heel graag wat willen spelen van The Piano Guys, terwijl Kim graag Ice Queen van Within Temptation zou willen spelen. Tessa haar verzoeknummer zou Tsunami zijn en Rianne doe je met eigenlijk alles wel een plezier. Jip zou het wel leuk vinden om wat vaker de gitaar erbij te pakken.