Brel & Brass

04-02-2017

Geschreven door Eva Kok

Het Brel & Brass concert

Op 4 februari 2017 hebben we samen met KNA Vreeswijk een onwijs leuk Brel & Brass concert gegeven in De Kom in Nieuwegein. Op deze avond hebben wij samen met Micheline van Hautem liedjes van Jacques Brel ten gehore gebracht. Micheline tourt samen met Jos Jansen door Nederland en Vlaanderen met Brel & Brass. Het concept is bedacht door de bekende Limburgse zanger Gé Reinders. Hij hield een theatertour waarbij hij steeds door een ander blaasorkest begeleid werd. Dit concept sloeg aan en is overgenomen door Micheline in de variant Brel & Brass.

 

Hans Viezee is ook dirigent bij KNA Vreeswijk. Toen hij werd benaderd door het theater voor dit concept, zijn we een samenwerking aangegaan. De bezetting van beide orkesten vulde elkaar goed aan en door dit samenspel konden we veel van elkaar leren.

 

De avond was verdeeld in een deel met eigen repertoire en deel met de chansons van Brel met Micheline. We hadden dus een hoop muziek in te studeren! Vanaf de zomervakantie (september 2016) zijn we hier dan ook erg druk mee geweest. Er werd veel samen gerepeteerd. Niet alleen werden elkaars repetitieavonden bijgewoond maar ook hebben we een hele repetitiedag en groepsrepetities georganiseerd. Deze bleken naast nuttig ook nog erg gezellig te zijn!

17 slot compositie
1.1 begin
12 slot fotocompositie
9.1 begin vh concert eigen repertoire

De laatste voorbereidingen..

Dan de dag van het concert zelf! Lange tijd leek het concert nog ver weg te zijn, maar de laatste weken voor 4 februari begon de spanning toch wel bij iedereen te stijgen. 4 februari brak aan! Thuis werd de muziek op volgorde gelegd en werden (waar nodig) ventielen geolied en de outfits bij elkaar gezocht, gedeeld en besproken.

.

’s Middags hadden we een onwijs leuke repetitie samen met Micheline en Jos Jansen (solo trombonist), hier werden de puntjes op de i gezet, de laatste voorbereidingen getroffen en ook gegrapt en gegrold. Voordat het concert begon zijn we met zijn allen lekkere soep gaan eten in het gebouw waar KNA altijd repeteert.

3 voorbereiden dag
4 voorbereiden dag
7 outfits bespreken
9 outfits bespreken

Time to shine!

Daar zaten we dan: iedereen mooi aangekleed in een echte theaterzaal! Wij waren er helemaal klaar voor. In de zaal zat veel en gezellig publiek. Voor de pauze speelden we eigen repertoire, onder andere: Oblivion, In the End, Under Pressure, Jerusalem (van Anouk) en Calmless Breaker.

Na de pauze konden we echt nog niet achterover leunen! Dat er bij een liedje de bijbehorende tekst wordt gezongen maakt het echt af, en dat heeft Micheline uitstekend gedaan. Het publiek kon genieten van de klassiekers als Ne me quitte pas, Marieke en Bruxelles en nog vele andere. We hebben allemaal ons uiterste best gedaan en waren na afloop moe maar voldaan. Het was spannend, het was inspannend, het was gezellig maar bovenal leuk om te doen!

 

In de toekomst gaan we zeker nog met KNA samenwerken, zo ook het tentconcert op zondagmiddag 2 juli 2017.

10 slot fotocompositie
16 slot compositie
15 slot compositie
18 Einde

© Foto's o.a. gemaakt door: Erik Troostheiden, Olga Leever, Hans Viezee, Sophia Broerse, Krijn Broerse en Eva Kok

© Filmpjes gemaakt door: Ester Bleijenberg